Secebis Diri

Ana tidaklah setabah Ummu Khadijah , tidaklah semulia Fatimah Az-Zahra , apa lagi sesabar Masyitah dan sumaiyah , maupun sehebat ummu Sulaim dan seteguh Aisya Humaira . Kerana diri cuma wanita yang cuba untuk menjadi solehah di akhir zaman ini yang dimana aurat semakin dibuka , dimana syahadah hanya pada nama , dimana dunia yang terus dipuja , dimana nafsu fana menjadi santapan utama , dimana batas sentiasa dileraikan , dimana ukhuwah sentiasa di pinggirkan . Ya Rabb , selamatkan dunia ini dari dosa dan maksiat . Wahai kaum Hawa kita cuma An-Nissa . Para pendosa yang terbanyak di neraka . Wahai muslimahku walau kamu tak setabah para Mujahidah . Namun tabahlah pada ketetapan Allah kerana padanya ada syurga . Walau tak semulia para wanita sirah tapi muliakan diri dengan agama yang memelihara . Kerana padanya ada pahala . Walau tak sesabar para wanita solehah . Namun sabarkan jiwa pada nafsu dunia yang menyiksa kerana padanya ada bahagia . Jadilah seorang wanita solehah di dunia akhir zaman ini , jadilah sebutir permata dalam berjuta pasir yang menimbun .


Saturday, January 26, 2013

Wahai Hati , Bersabarlah !

Ya Allah Ya Rabbi.. HambaMu ini tidak mempunyai hati yg kuat tanpaMu..

Sekali lagi Ya Allah.. Hamba Mu ini telah dikecewekan oleh manusia.. Aku jatuh Ya Allah.. Aku Lemah Ya Allah.. Aku tersungkur Ya Allah.. Aku kalah Ya Allah..Bantulah daku.. Hanya Engkaulah yg mampu menhilangkan segala dukacita HambaMu ini :') Amin Ya Rabb...

This is My Journey and He puts me here..So i need to carry on this journey and trust Him.. He is My Guider..He is My All.. He is Allah S.W.T..

Luka yg lama masih belum sembuh lg.. Skrg luka itu telah ditambah.. dan terus di tambah.. Hanya Sabar dan Redha sahaja yg ade sebagai penguat diri..  Allah Allah Allahu Allah.. 


1 comment:

  1. Perancangan Allah adalah sebaik-baik perancangan.. Cukuplah Allah untuk segala-gala nya..

    ReplyDelete