Secebis Diri

Ana tidaklah setabah Ummu Khadijah , tidaklah semulia Fatimah Az-Zahra , apa lagi sesabar Masyitah dan sumaiyah , maupun sehebat ummu Sulaim dan seteguh Aisya Humaira . Kerana diri cuma wanita yang cuba untuk menjadi solehah di akhir zaman ini yang dimana aurat semakin dibuka , dimana syahadah hanya pada nama , dimana dunia yang terus dipuja , dimana nafsu fana menjadi santapan utama , dimana batas sentiasa dileraikan , dimana ukhuwah sentiasa di pinggirkan . Ya Rabb , selamatkan dunia ini dari dosa dan maksiat . Wahai kaum Hawa kita cuma An-Nissa . Para pendosa yang terbanyak di neraka . Wahai muslimahku walau kamu tak setabah para Mujahidah . Namun tabahlah pada ketetapan Allah kerana padanya ada syurga . Walau tak semulia para wanita sirah tapi muliakan diri dengan agama yang memelihara . Kerana padanya ada pahala . Walau tak sesabar para wanita solehah . Namun sabarkan jiwa pada nafsu dunia yang menyiksa kerana padanya ada bahagia . Jadilah seorang wanita solehah di dunia akhir zaman ini , jadilah sebutir permata dalam berjuta pasir yang menimbun .


Wednesday, May 11, 2011

Words of Love..

Cinta itu sebenarnya sangat berharga dan kita perlu mangambil masa yg m'cukupi utk mengenali seseorg itu sebelum m'lafazkan kata cinta padanya.


Apa erti cinta jika hanya melafaz dari mulut bukan dari hati??


Pernah tak korg mencari s'suatu brg yg d'perlukan tetapi tak jumpainya? sebalik nya apabila brg itu x d'perlukan, tanpa d'cari, ia ada d'dpn mata. oleh itu, jgn t'buru2 mencari cinta kerana ada k'mgkinan ia akan dtg pd kita ktika kita x m'burunya.


hidup memang memerlukan cinta, tp cinta bkn segala-galanya dlm k'hidupan.


jika kita kecewa b'cinta, jgn salahkan takdir kerana Tuhan lebih m'getahui apa yang terbaik untuk kita. dimana mungkin ia salah satu k'burukan, sedangkan ada bnyk hikmah t'sembunyi d'sebalik yang tidak kita sedari.


tak salah jika kita nak bersedih dan kecewa bila putus cinta.. tapi jgn la k'terlaluan smpai b'fikir n bertindak yg bukan-bukan.. bnyk lagi k'utamaan lain d'dalam k'hidupan ini dan bkn cinta s'mata2..

No comments:

Post a Comment