Secebis Diri

Ana tidaklah setabah Ummu Khadijah , tidaklah semulia Fatimah Az-Zahra , apa lagi sesabar Masyitah dan sumaiyah , maupun sehebat ummu Sulaim dan seteguh Aisya Humaira . Kerana diri cuma wanita yang cuba untuk menjadi solehah di akhir zaman ini yang dimana aurat semakin dibuka , dimana syahadah hanya pada nama , dimana dunia yang terus dipuja , dimana nafsu fana menjadi santapan utama , dimana batas sentiasa dileraikan , dimana ukhuwah sentiasa di pinggirkan . Ya Rabb , selamatkan dunia ini dari dosa dan maksiat . Wahai kaum Hawa kita cuma An-Nissa . Para pendosa yang terbanyak di neraka . Wahai muslimahku walau kamu tak setabah para Mujahidah . Namun tabahlah pada ketetapan Allah kerana padanya ada syurga . Walau tak semulia para wanita sirah tapi muliakan diri dengan agama yang memelihara . Kerana padanya ada pahala . Walau tak sesabar para wanita solehah . Namun sabarkan jiwa pada nafsu dunia yang menyiksa kerana padanya ada bahagia . Jadilah seorang wanita solehah di dunia akhir zaman ini , jadilah sebutir permata dalam berjuta pasir yang menimbun .


Tuesday, April 26, 2011

study..study.. n study..

study.. study.. n study lg.. haha
that is what i need to do now.. my life is burned by exam perion... oooouchh!! sangat2 tension.. tpy pe nk buat?? it's my work as student.. just for my future.. neway.. i'm study at UiTM an take a finance course.. senang x erk?? tah la.. law dari ape yg rang cerite macam senang.. tapi.. aq x rase macam tu la.. mane ade bende senang dlm dunie ni?? nk mati pon susah.. haiish!!
YA ALLAH.. ENGKAU BERIKAN LA KEKUATAN KEPADA HAMBAMU INI.. PERMUDAHKAN LA AQ MENUNTUT ILMU DAN PERMUDAHKAN LAH HAMBAMU MENJAWAB SOALAN2 PEPERIKSAAN INI.. HANYA KEPADAMU LAH AKU BERSERAH..AMIN..

No comments:

Post a Comment