Secebis Diri

Ana tidaklah setabah Ummu Khadijah , tidaklah semulia Fatimah Az-Zahra , apa lagi sesabar Masyitah dan sumaiyah , maupun sehebat ummu Sulaim dan seteguh Aisya Humaira . Kerana diri cuma wanita yang cuba untuk menjadi solehah di akhir zaman ini yang dimana aurat semakin dibuka , dimana syahadah hanya pada nama , dimana dunia yang terus dipuja , dimana nafsu fana menjadi santapan utama , dimana batas sentiasa dileraikan , dimana ukhuwah sentiasa di pinggirkan . Ya Rabb , selamatkan dunia ini dari dosa dan maksiat . Wahai kaum Hawa kita cuma An-Nissa . Para pendosa yang terbanyak di neraka . Wahai muslimahku walau kamu tak setabah para Mujahidah . Namun tabahlah pada ketetapan Allah kerana padanya ada syurga . Walau tak semulia para wanita sirah tapi muliakan diri dengan agama yang memelihara . Kerana padanya ada pahala . Walau tak sesabar para wanita solehah . Namun sabarkan jiwa pada nafsu dunia yang menyiksa kerana padanya ada bahagia . Jadilah seorang wanita solehah di dunia akhir zaman ini , jadilah sebutir permata dalam berjuta pasir yang menimbun .


Monday, April 25, 2011

new life has begin!!

By the way.. it's me.. "syida jeew".. actually i has no interest untuk buat blog2  nie. it just for my entertainment., diary?? haha.. maybe it could be!!
welcome to my blog..
wanna know abot me?? juz follow my blog and you will know me better than myself. Name d'beri.. Syhida Elyna binti Sutiran. jawe sejati keyh. I'm a simple gul who like a simple boy. xxp!! stay at JB.. not jamban busuk. but it Jay Bee. Kalau x pernah dgr tu pndek akal la. ok?? juz joke.
soo.. tu jeew la yg aq mmpu sinopsis kan pasal diri aq.. juz wait n see!! 
watcha!! (:

No comments:

Post a Comment